Chiro op zondag

Beste ouders,

We mogen nog steeds naar de chiro, hoewel de maatregelen naar code rood zijn veranderd.
Om in regel te zijn met de huidige maatregelen hebben we ook jullie hulp nodig.

Wat houdt code rood juist in?

Om te beginnen wil ik graag nog eens duidelijk maken wanneer je naar de chiro mag komen:

Iedereen jonger dan 12 mag deelnemen, behalve:

 • Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de activiteit. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
 • Mensen uit de risicogroep of met ziekte? Die mogen deelnemen als:
  • ze toestemming hebben van de ouders, voogd of huisarts.
  • hun ziekte onder controle is door medicatie, bv. bij astma.
 • Leden of leiding die in het buitenland geweest zijn? Die volgen de richtlijnen van de overheid. We vragen ieders verantwoordelijkheid om hier zelf met gezond verstand mee om te gaan, het is niet aan de leidingsploeg om dit te controleren.

Ouders en leden ouder dan 12 worden gevraagd om aan te komen met een mondmasker, zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden. Vanaf de leden op hun eigen terrein zijn, mogen ze hun mondmasker afzetten.

We maken graag extra duidelijk dat jullie zelf verantwoordelijk zijn om jullie kind gezond naar de chiro te sturen. Indien we merken dat een kind zich niet goed voelt, al dan niet corona-gerelateerd, zal deze afgezonderd worden van de groep en zullen de ouders verwittigd worden.

De rest van de regels zijn weer opgedeeld:

Externen

 • Er wordt geen contact gehouden. Ouders zetten hun kinderen af en halen ze op het juiste tijdstip terug op. Blijf aub niet rondhangen op de parking.
 • Er komen geen inschrijvingen meer per zondag. Geen enkele bubbel heeft volgens de huidige regels risico op overschrijding.
 • De leiding duidt zelf de aanwezige leden aan bij de start van de zondag aan de hand van de ledenlijst.

- 12 jarigen: (Hier verandert niet zo veel)

 • Buitenspelen wordt aangeraden. Geef u kind bij slecht weer dan ook een regenjas mee, een voldoende dikke trui, …
 • Binnenspelen mag nog altijd, maar dit beperken we dus.
 • De leiding draagt altijd een mondmasker bij de leden

+12 jarigen:

​Mogen jammer genoeg nog niet naar de chiro komen

Om het ook een beetje milieuvriendelijk te houden, mogen de kinderen vanaf nu een eigen drinkbus meenemen naar de Chiro (voorzien met naam) om uit te drinken… Tot hiertoe gebruikten we altijd kartonnen wegwerpbekertjes. Deze zijn nog voldoende in voorraad indien u geen wilt/ kan meegeven.

Rest er ons nog jullie te bedanken voor alle flexibiliteit van de laatste weken, en we rekenen er ook op dat we in de komende maand ook kunnen doen.
Samen met onze groep vrijwilligers doen we er alles aan om de kinderen in deze rare tijden toch de nodige brok spel en ontspanning te bezorgen.

Bij vragen mag je ons gerust contacteren!