Chiro activiteiten corona vrij

Beste ouders, leden en sympathisanten

Op deze moment zijn we vooral blij dat we vanaf februari alle leden weer mogen verwelkomen op de chiro! Hoewel er een hele waslijst is aan regels en dergelijke, willen we deze uitdaging aannemen om elke zondag chiro te geven! Hieronder vind je een overzicht van de maatregelen die gelden. Deze worden opgedeeld in -12 en +12 jarigen.

-12 jarigen

Activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 12 jaar kunnen buiten doorgaan in groepen van max. 10 leden zowel binnen als buiten. Het kan dus nodig zijn om 1 groep (ribbel, speelclub of rakwi) in 2 te delen. 

Intensief contact wordt vermeden, de spelletjes worden voornamelijk buiten georganiseerd. Het buitenspelen is dan ook de norm. Wederom vragen we jullie er dan ook voor te zorgen dat de kinderen warm genoeg aangekleed zijn tijdens de activiteiten.

We zijn verplicht een aanwezigheidslijst bij te houden van de leden die aanwezig waren, alsook in welke bubbel ze zaten. Om dit praktisch haalbaar te maken, zal vanaf nu elke week weer een mail in jullie postvak IN belanden met een link om in te schrijven via een online formulier. Gelieve dit a.u.b. ook zo te doen. Voor zondag 2 mei kan dat via: https://forms.gle/wDM31bDYfoj8YvBg9

Als laatste vragen we aan de rakwi’s een mondmasker mee te nemen op zondag. Dit is niet voor de spelletjes buiten, maar indien we (bijvoorbeeld door het slechte weer) genoodzaakt zijn om naar binnen te gaan. We zetten hierbij dus maximaal in op veiligheid en zullen deze mondmaskers opzetten als we naar binnen gaan.

+12 jarigen

We werken in bubbels van maximum 10 leden. Het kan dan ook zijn dat er binnen 1 groep (tito – keti - aspi) gewerkt wordt in 2 bubbels. De leden zullen ook een mondmasker moeten dragen tijdens de activiteiten.

Om voldoende afstand tussen de bubbels te behouden en ervoor te zorgen dat alle leden ook nog de nodige bewegingsruimte hebben, zullen voor de oudere leden de activiteiten vanaf nu op zaterdag doorgaan. Voor de oudere leden is het niet nodig om via bovenstaande link in te schrijven. De communicatie voor zowel de activiteiten op zaterdag alsook de aanwezigheidslijsten verloopt via de leiding.

Voor de +12 jarigen zijn buitenactiviteiten verplicht. Onder geen voorwaarde mogen zij binnen spelen. Naar de wc gaan kan uiteraard wel.

Algemeen

Als laatste wil ik nog een keer duidelijk maken wanneer je kind wel/ niet naar de chiro mag komen.

 • De kinderen mogen slechts 1 hobby per week hebben. Ze zijn alleen maar welkom op de chiro indien ze aan geen andere hobby hebben deelgenomen.
 • Wie ziek is of ziektesymptomen had in de drie dagen voor de activiteit mag niet deelnemen. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, verlies van geur en smaak, vermoeidheid, spierpijn en moeilijk ademen.
 • Test iemand positief? Dan is het de verantwoordelijkheid van deze persoon/de ouders ervan om:
  • De voorgeschreven quarantaine van de dokter te volgen (en dus niet naar de Chiro te komen).
  • Na te vragen bij een dokter welke contacten de afgelopen dagen een mogelijks risico waren en dus ook getest moeten worden.
  • De personen op de hoogte te stellen waarmee hij/zij in nauw contact kwam.
 • Kwam je in contact met iemand die besmet bleek? Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoog risico contact en laag risico contact.
  • Bel de dokter, hij/zij zal oordelen of een test of quarantaine nodig is.
  • In afwachting van het resultaat van de test, ga je in quarantaine en kom je dus ook niet naar de Chiro.

Je mag ons altijd contacteren bij vragen. Dit kan door een mail te sturen naar info@chiroxl.be, via facebook of op de chiro.